Ord

När man läser att bloggare Kizzie polisanmäld för hot får man en del funderingar.  Kanske inte så mycket över själva hotet i sig utan mer över språket på hennes blogg. Det kan gå fort när man skriver och det blir inte alltid rätt med språket alltid. Mycket av det kan förklaras med slarv och att man har för bråttom när man skriver. Men en hel del kan med stor sannolikhet också kopplas till problem i största allmänhet med språket som ibland då brukar benämnas som dyslexi. Eller ordblindhet eller läs- och skrivsvårigheter som det också kan kallas för. Inget fel i det utan en högst naturlig och vanligt förekommande problem som det dessutom finns en viss behandling för. Svårigheten när det gäller vissa som bloggar är dock att se skillnaden mellan dyslexi och ren okunskap.

Det här inlägget postades i 2011. Bokmärk permalänken.