Byta lås

Om man tappar bort nycklarna till en säkerhetsdörr så måste man se till att ha kvar det kort som bevisar att man äger rätten till dörren och dess nycklar. Har man andra kopior på nycklarna så kanske man väljer att helt enkelt kopiera upp ett nytt exemplar. Detta är dock inte att rekommendera eftersom man inte kan veta vem som har nyckeln. Kanske ligger den och dammar i en väska eller på botten av en gatubrunn, men om den inte gör det så kan den också finnas i tjuvens händer.

Om man inte byter ut låskolven och det sedan blir inbrott där tjuven helt enkelt låser upp dörren så kan man inte räkna med att få något tillbaka på försäkringen. Det är alltså viktigt att ta en försvunnen nyckel på allvar. Idag finns det tyvärr tjuvar som är experter på att forcera säkerhetsdörrar genom att få fatt i nycklarna.

Det här inlägget postades i 2012. Bokmärk permalänken.