Markörer

Behovet av olika attribut för att markera sin profil, status eller intresseområde verkar bli alltmer betydelsefullt. Det skall vara lyxiga bilar för en del, dyra klockor för andra, exklusiva kläder och väskor. Även om nu bilar, kläder och klockor hänger ihop i samma område av markörer för status. Men allt behöver inte vara lyxigt eller dyrt för att markera status eller livsstil. Livstilar kan variera mycket. Motsatsen till den lyxiga stilen är att markera omtanke om exempelvis miljön och då blir markörerna annorlunda även om de har samma nämnare. Kläderna blir då secondhand, klockor de billigaste tänkbara modellerna som finns. Och i den mån det överhuvudtaget används bilar så är det de minsta och mest miljövänliga som kan köpas. Samt att det åks knappt någonting alls med dem. Så status och livstil markeras på olika sätt men med liknande attribut.

Det här inlägget postades i 2010. Bokmärk permalänken.